Om yoga

En yogaklass ska alldeles oavsett yogaform ge en upplevelse inuti. Kombinationen av medveten närvaro, fokus och andning ger oss ett fantastiskt verktyg för att nå ett tillstånd där stress inte kommer åt oss. I stället fylls vi av ljus och värme, sinnesro och inre frid. Jag är så tacksam att jag får vara med och sprida det ljus som ett yogapass ger.

Att guida människor in i sig själva är viktigt. Det är där inne sanningen finns, om den oslipade diamant som är du, bortom stress, trötthet, rädslor och oro. Där finns all din kreativitet, livsglädje och kärlek, redo att blomma. Diamanten bara väntar på att bli slipad! Att du efter några veckor med regelbunden yoga dessutom blir ljusare i sinnet, starkare och smidigare i kroppen, mindre stressad, slipper rygg- och huvudvärk och får mer energi är förstås en enorm bonus!

Yogan kom in i mitt liv för många år sedan nu, men sedan min första yogalärarutbildning 2013 har yogan en stor och självklar plats i mitt liv. Yogan har betytt så mycket för mig. Jag lever i större harmoni, glädje, medkänsla och omtanke, och hittat en övertygelse om att vi alla är en del av något större än oss själva, att vi alla hör ihop … Min känsla av att det är viktigt att ta hand om naturen och vara en god medmänniska har fått en större mening. Yogan har så fantastiska biverkningar!

De första åren när jag tränade yoga i början av 2000-talet älskade jag att kroppen blev smidig, mjuk och stark. Ju oftare jag sökte mig till studion började jag också uppskatta vad som hände mentalt. Att jag blev lugnare, mer tålmodig. Så småningom ville jag fördjupa mig och började Atmajyotis yogalärarutbildning. Redan första dagen kände jag att jag hade kommit hem. Stora delar av det som är jag: de övertygelser som har följt mig genom livet, mina värderingar och mitt andliga sökande. Allt ryms och hör hemma i yogan.

Jag är annars en mycket energisk person med huvudet fullt av tankar, idéer och planer. Alltid framåt, sällan här. I yogan och den tillhörande meditationen landar hela jag. Kroppen får den träning och utmaning som den behöver, och sinnet det ljus, den stillhet och närvaro som jag behöver.

2015 går jag min andra yogalärarutbildning, Yogahusets Kundaliniyogalärarutbildning. Jag upplever att Kundaliniyogan är än mer effektiv i att ge mig den sinnesro och harmoni som jag söker.  I dag undervisar jag framför allt i Hatha, Yin och Kundaliniyoga, och tycker att alla tre formerna är givande på sina speciella sätt. Jag blandar också alla tre i min egen practice.
Sat Nam

|

Till en mycket behaglig röst får vi både sträcka ut, träna musklerna och slappna av i hela kroppen. Ett pass med Tia ger både lugn – och en massa energi.
– Danielle Söderström

|

Tia kombinerar noggrannhet, passion och pedagogik i sin yogaundervisning. Där finns något att hämta både för nybörjaren och för den vana utövaren.
– Karin Metell Cueva

Nyhetsbrev

 

Ta del av kommande klasser, resor och projekt genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev.
Brevet utkommer 2-3 gånger per termin.

Tack! Du kommer nu att ta del av Tia Jumbes nyhetsbrev.