”Att yoga är att leva”

Yoga med mig

 

Yoga med mig i Sverige

Under hösten 2015 kan jag till min stora glädje erbjuda en kurs i den ljuvliga yogaformen Kundaliniyoga. Kundaliniyoga är en dynamisk och holistisk yogaform, där andning, rörelser och meditationer, ofta med mantran, ger energi, hälsa och välbefinnande i kropp och sinne, samtidigt som den minskar stress och oro.

Kundaliniyoga jobbar på flera av kroppens viktiga system för balans och välmående: hormonsystemet, nervsystemet, matsmältningssystemet, andningsapparaten och musklerna. Kundaliniyogan är grunden till den populära Mediyogan. Alla kan utöva Kundaliniyoga!

Kursen går på Touch Center på Väringgatan 25 (parallell till Karlbergsvägen, tvärgata till Vikingagatan). 

Pris för 16 gånger: 3 040 kr. 

För bokning av plats eller frågor: hej@tiajumbe.com, 070-424 89 79.

Jag också en klass per vecka på den fina studion Bara Yoga i Aspudden, i studions filial på Hägerstensvägen 165. Här är mina klasser i höst:

  • Söndag 17-18.30, Kundaliniyoga, Touch Center, Väringgatan 25
  • Onsdag 19.15-21 Yin yang yoga, Bara Yoga, Hägerstensvägen 165

Jag vikarierar också ibland, på Bara Yoga och på Atmajyoti. Adda mig på FB om du vill ha koll!

 

 

Anlita mig som Yoga-PT

Funderar du på att börja yoga men känner att steget till yogastudion är stort? Kanske yogar du på gym men är osäker på om du gör rörelserna helt rätt? Kanske var det länge sedan du stod på yogamattan, du längtar tillbaka och behöver lite kom igång-energi och bli påmind om hur rörelserna skulle göras nu igen … Eller kanske vill du helt enkelt bara yoga själv tillsammans med en lärare som kan justera och peppa, och se till att du får ut så mycket som möjligt av din yoga.

Tillsammans med mig kan du utforska yogan i lugn och ro, hemma i ditt eget vardagsrum – eller i mitt. Vi reder ut vad just du har för önskemål och behov. Kanske bryter vi ner rörelserna och tar dem från grunden, så att du lär dig att känna i din kropp hur rörelserna ska kännas. Kanske tar vi den där rörelsen som känns besvärlig eller konstig och ägnar den extra energi. Eller om du bara söker en stund för dig själv så yogar vi tillsammans i all stillhet, ashtanga, hatha eller yinyoga.

Jag guidar in i andningen innan vi börjar, och till en ordentlig Savasana innan vi skiljs åt. Vi träffas en eller flera gånger – beroende på vad du har för önskemål och behov.

 

Kostnad Yoga-PT

60 min/90 min

1 ggn 700 kr/900 kr

5 ggr 3 000 kr/4 000 kr

Maila om du vill veta mer eller boka: yoga@tiajumbe.com

 

Yoga med mig i Frankrike

Det är välgörande att ibland unna sig en fördjupning i yoga, andning och meditation under en lite längre tid i sträck. Våra yogaresor till Frankrike är fem dagar långa, måndag till fredag. Deltagargrupperna är små och exklusiva, max 8 deltagare, så att jag hinner gå igenom och justera alla ordentligt. Vi yogar både hatha, ashtanga och yin, och provar på några andningsövningar. Både du som har yogat en del sedan tidigare och du som är helt nybörjare är välkommen! Jag tror och hoppas att du kommer hem med stora mängder nya energi, och fördjupade insikter i yoga och medveten närvaro.

 

Yoga & Vandra i Arconsat, Franska Centralmassivet

I mitten av augusti 2014 kom vi hem från det årets Yoga & Vandra-vecka i den lilla byn Arconsat, 45 mil söder om Paris i Frankrike. Läs mer om vår superfina vecka här.

I sommar åker vi igen, då vecka 31.

Maila för mer information eller för att boka plats på resan yoga@tiajumbe.com. Läs mer om vandringsledaren Maria Leijonhielm och vackra Arconsat här!

 

Fina citat om mig som yogalärare

Till en mycket behaglig röst får vi både sträcka ut, träna musklerna och slappna av i hela kroppen. Ett pass med Tia ger både lugn – och en massa energi.

– Danielle Söderström

Tia kombinerar noggrannhet, passion och pedagogik i sin yogaundervisning. Där finns något att hämta både för nybörjaren och för den vana utövaren.

– Karin Metell Cueva


 

Min yogaresa

1743442_10152250359479381_2101414312_nYoga är ren och skär kärlek. Yoga sätter sig i hjärtat och får det att flöda. Jag började yoga omkring år 2000, och har sedan dess återvänt till mattan. Men det var först när jag började på Atmajyotis yogalärarutbildning som jag tog in och på riktigt kände filosofin utanför mattan. 

De första åren älskade jag yogan framför allt för att den gjorde mig smidig, mjuk och stark. Ju oftare jag sökte mig till studion började jag också uppskatta vad som hände mentalt. Att jag blev lugnare, mer tålmodig.

Så småningom kände jag att jag ville fördjupa mig i yogan och började Atmajyotis yogalärarutbildning. Redan första dagen kände jag att jag hade kommit hem. Stora delar av det som är jag: de övertygelser som har följt mig genom livet, mina värderingar och åsikter, mitt sökande. Allt ryms och hör hemma i yogan. Jag är annars en mycket energisk person med huvudet fullt av tankar, idéer och planer. Alltid framåt, sällan här. Lite rastlös och otålig. I yogan och den tillhörande meditationen landar hela jag. Kroppen får den träning och utmaning som den behöver, och sinnet den stillhet och närvaro som det behöver. Sökandet är inte över, men vägen är tydligare. I år, 2015, kommer jag att gå min andra yogalärarutildning, Yogahusets kundaliniyogalärarutbildning. Den kommer att bli ett underbart komplement till den första.

Tvärtemot min första intention så jobbar jag nu också bland annat som yogafröken. Jag ägnar mig framför allt åt Hatha, Yin och Ashtanga, och tycker att alla tre formerna av yoga är givande på sina speciella sätt. Jag blandar alla tre i min egen practice och tycker att de kompletterar varandra fint.

Jag hoppas att våra vägar korsas någon gång, så att jag får tillfälle att dela med dig den magi som yogan skapar i kropp och sinne, och som jag önskar att alla kunde uppleva.

Namasté

 

Relevanta utbildningar

Atmajyotis yogalärarutbildning, huvudlärare Sofia Norén

Teacher training, Kia Naddermier

Ayurveda – läkekonst och matlagning i teori och praktik, Walter Meneses

The art of Vinyasa, teacher training, Marla Meenakshi och Ron Reid

Introduktion i buddhistisk meditation, Stockholms buddhistcenter

 

 

bild

Nyhetsbrev

 

Ta del av kommande klasser, resor och projekt genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev.
Brevet utkommer 2-3 gånger per termin.

Tack! Du kommer nu att ta del av Tia Jumbes nyhetsbrev.