Kundaliniyoga på Bara Yoga och Atmajyoti, söndagen den 2 april

Andningsövning: Pranayama Series 1

Kriya: Wahe guru kriya (Trikuti kriya)

Meditation: Har Gobind Mahan He

Musik: Har Gobind Mahan He, med Guru Dass (finns på Spotify

 

För en stabil lyckokänsla som inte försvinner, och som inte behöver nya shoppingturer, mer vin eller ständigt nya utmaningar, behöver vi söka inom oss. Det har vi hört förr, där inom oss bor den riktiga lyckan. Den puttrande, härliga känslan av tillfredsställelse och ro. Vardagslyckan. Frågan är bara: hur når vi den? För mig är svaret yoga.

 

Bland alla yogaformer som jag har provat är kundaliniyogan fenomenal på att väcka den där inneboende lyckan och tillfredsställelsen. I perioder då jag verkligen lyckas få till en längre stunds daglig yoga med ett rejält kundaliniyogapass och meditation så ökar min lyckokänsla enormt. Jag bli lugnare, mer tillfreds och gladare. Men precis som alla annan träning är det här färskvara, och det märks tydligt om jag slarvar.

Andningsövningar är supereffektiva för att påverka humöret, och den energigivande Pranayama Series 1 är inget undantag.

Yogapasset, Wahe guru Kriya är ett av mina favoritpass. Det stimulerar hjärnans hormonkörtlar tallkottkörteln och hypofysen, och sköldkörteln på halsen, och får dem att trivas.

Meditationen, slutligen, Har Gobind Mahan He, är underbar med sina rörelser. Mantrat sägs kalla på den gudomliga kraften och frigör oss från karma och hjälper oss att släppa gammalt skräp.

Prova gärna själv hur du påerkas av regelbunden kundaliniyoga. Ett sätt kan vara att bestämma sig för att köra ett pass i exempelvis 40 dagar, och under tiden reflektera över hur ditt humör, tålamod och allmänna tillstånd påverkas.

Kom ihåg:

-Glöm inte att tona in: Ong Namu Guru Dev Namu x3, och tona ut: Sat Nam x3.

-Om du vill korta tiderna, korta dem lika mycket, till exempel halvera tiden på alla rörelser/meditationen/andningsövningen.

-Visa respekt för kundalinienergin, det är en kraftfull energi. Gör rörelserna i den ordning som passet visar, lägg inte till något och ta inte bort något.

 

Med kärlek