Ganesh, undanröjare av hinder. Bild lånad från Pinterestsidan Ganesh.

Ganesh, undanröjare av hinder. Bild lånad från Pinterestsidan Ganesh.

Kundaliniyoga på Bara Yoga, söndagen den 8 oktober

Kriya: For Balancing the chakras and corresponding organs

Meditation: Gan Puttee Kriya: to make the impossible possible

Musik: Under passet spelade jag (alla finns på Spotify): Ha Gobind Mahan He, Guru Dass; Pavan Guru, Gurunam Singh; Humee Hum, Guru Singh & Seal; Devi Prayer; Craig Pruess and Ananda (vilan)

Ibland när vi önskar och jobbar för en transformation stöter vi på inre blockeringar av olika slag, något som känns stagnerat eller helt enkelt bara blockerat, i kropp eller sinne. Det var det vi jobbade med på kundaliniyogan i söndags.

Det första steget till att lösa upp en blockering är att känna den, och erkänna den. Först därefter kan du bli av med det som håller dig tillbaka. En blockering kan vara emotionell, fysisk eller mental, och ofta ligger orsaken till varför vi hindrar oss själva i vårt omedvetna. Genom att öka energiflödet i kroppen kan vi medvetandegöra våra blockeringar och varför de skapas, och på det sättet bryta igenom dem.

I söndags gjorde vi ett pass som ökar flödet i alla våra chakran och de organ som kopplar till dessa. Kanske känner du som är stammis igen det, vi gjorde även i februari i år, då i kombination med en meditation för våra chakran. Den här gången kombinerade vi passet med den härliga meditationen Gun Puttee kriya, för att ytterligare rensa bort blockeringar och komma vidare i vår transformationsresa.

Gan Puttee är ett annat namn för Ganesha från den indiska mytologin, guden över kunskap och skrivande, som också kallas för undanröjare av alla hinder. Den är han som avbildas med ett elefanthuvud (se bilden först i inlägget), och ofta med en råtta vid sina fötter. Råttan representerar möjligheten att bryta igenom vilka barriärer som helst. Den här meditationen kan lösa alla bryderier och blockeringar i ditt liv, och göra det lättare för dig att nå den transformation som du vill ha och behöver. Gör den gärna 40 dagar i sträck om du känner dig väldigt blockerad på något plan.

Om du vill göra pass och meditation hemma, kom ihåg:

-Tona in: Ong Namu Guru Dev Namu x3, och tona ut: Sat Nam x3.

-Om du vill korta tiderna på varje rörelse, korta dem lika mycket, till exempel halvera tiden på alla rörelser/meditationen/andningsövningen. Gör aldrig längre än angiven tid.

-Visa respekt för kundalinienergin, den är kraftfull. Gör rörelserna i den ordning som passet visar, lägg inte till något och ta inte bort något.

Varmt lycka till,

Tia

Ps: Nyfiken på ayurveda? Jag har tid för fler ayurvediska hälsokonsultationer med pulsdiagnostik. Efter pulsläsningen får du livsstilsråd, kostråd och rekommendationer om örter att äta/dricka. Här kan du läsa mer om hur en ayurvedisk konsultation går till. Maila för att boka en tid, tia.jumbe@gmail.com. Välkommen!