Bilden är lånad från en film uppladdad av Nickusha Mamulia på Youtube.

Bilden är lånad från en film uppladdad av Nickusha Mamulia på Youtube.

Kundaliniyoga på Bara Yoga, söndagen den 10 december

Kriya: For Self-Reliance

Meditation: Aad Guray Nameh

Musik: Under passet spelade jag (alla finns på Spotify): Gobinday Hari, Aykanna; Ra Ma Da Sa, Snatam Kaur; Devi Prayer; Craig Pruess & Ananda, Aad Guray Nameh, Ajeet Kaur (meditationen)

 

I det nästa sista passet i denna termins resa mot transformation – yttre och/eller inre – boostar vi vårt mod och vår självtillit, och säkrar kontakten med vårt högre själv. Kundaliniyogan levererar som vanligt effektivt och säkert det vi vill ha och behöver.  

 

När vi vill förändra något i våra liv behöver vi ha självtillit. Vi behöver lita på att vi förmår att förändra vår situation eller vårt inre. Den kriya som vi gjorde under söndagen, som vi också gjorde i terminens andra pass, neutraliserar vår rädsla, stärker vår självtillit, balanserar auran och ökar energiflödet. Bland annat får levern lite extra massage och kärlek, vilket hjälper till att rena kroppen och öka modet.

Söndagens meditation Aad Guray Nameh är ett mantra som vi kan använda för beskydd och mental klarhet. Mantrat guidar oss till vårt högre jag. Du kan läsa mer om mantrat i länken ovan. De rörelser vi gjorde var:

Börja med händerna i bönemudra (handflatorna pressade mot varandra) vid bröstet.

Aad guray nameh – sträck armarna upp ovanför huvudet med händerna fortfarande i bönemudra

jugaad guray nameh – kom isär med de sträckta armarna cirka 60 grader åt sidorna

Sat guray nameh – kom tillbaka ihop med händerna, fortfarande sträckta armar

siri guroo dayv-ay nameh – kom tillbaka med händerna till mitten av bröstkorgen

 

För att förstärka effekten av passet och/eller meditationen kan du gärna göra det hemma under veckan, eller varför inte utmana dig själv och göra den varje dag i 40 dagar? Enligt kundaliniyogan påverkas våra vanor och vår person av hur många dagar som vi investerar i att göra en och samma kriya. 40 dagar i rad med samma kriya innebär att du bryter igenom alla blockeringar som du har för att till fullo njuta av meditationens/kriyans positiva effekter.

Kom bara ihåg:

-Glöm inte att tona in: Ong Namu Guru Dev Namu x3, och tona ut: Sat Nam x3.

-Om du vill korta tiderna på varje rörelse, korta dem lika mycket, till exempel halvera tiden på alla rörelser/meditationen/andningsövningen. Gör aldrig längre än angiven tid.

-Visa respekt för kundalinienergin, den är kraftfull. Gör rörelserna i den ordning som passet visar, lägg inte till något och ta inte bort något.

 

Kärlek till din vecka,

Tia