Foto: Camilla Lindqvist

Foto: Camilla Lindqvist

Kundaliniyoga på Bara Yoga och Atmajyoti, söndagen den 13 mars

Pranayama: Basic Breath Series

Kriya: Purifying the Self

Meditation: Antar Naad

Musik: Sa Re Sa Sa (Manifest prosperity) Nirinjan Kaur (finns på Spotify)

 

Helande energi, och möjlighet att känna gemenskap på ett högre plan – det var vad gårdagens fullmåne i jungfrun förde med sig. Under gårdagens yogapass stärkte vi möjligheterna att ta vara på denna fina energi.

 

Fullmånen i jungfrun bär alltså med sig en extra helande energi, och samtidigt en möjlighet att uppleva en enhet. Ni vet, att vi alla egentligen är en och samma. Det är det som bland annat yogafilosofin betonar, och som vi påminner oss själva om i inledningen och slutet av varje kundaliniyogaklass. Vi tonar ju in med mantrat Ong Namu Guru Dev Namu, som betyder ungefär Jag bugar mig för den stora visdomen runt omkring mig, och för visdomen inom mig, och som alltså är samma sak. Vi är alla en del av den visdomen! Och Sat Nam, som vi använder för att tona ut, betyder ungefär Sanning är min identitet, där sanningen är att vi är en del av detta större. Det är en enormt fin känsla att förstärka!

Jag valde en uppvärmande andningsövning, lika enkel som underbar, Basic Breath Series, som öppnar energikanalerna och gör oss balanserade. Som pass valde jag det korta men kraftfulla Purifying the Self, som hjälper till att rena kropp och sinne, guidar energin uppåt och öppnar våra chakran. Slutligen gjorde vi den underbara meditationen Antar Naad, var syfte i den här varianten (som är vanlig att göra runt fullmåne) är att öppna för ett energiflöde och skapa en ny medvetenhet, så att de val vi gör blir rätt för oss. Meditationen gör oss också fridfull och trygg.

Fullmånens energi hänger i ett par dagar till, så passa på att köra passet igen – eller välj någon av delarna. Känn enheten och den härligt helande energin!

Kärlek på er väg.

Tia