Foto: Camilla Lindqvist

Foto: Camilla Lindqvist

 

Kundaliniyoga på Bara Yoga, söndagen den 10 september

Uppvärmning: Eldandning, 3 min

Kriya: Opportunity and green energy set

Meditation: Meditation for transformation

Musik: Under passet spelade jag (alla finns på Spotify): Adi shakti: Bhangra mix, Sada Sat Kaur; Guru Deva, Krishan; Complete Adi Mantra, Annki Har Dyal Kaur, Klas Landahl; Har Gobind Mahan He, Guru Dass; Ang Sang Wahe Guru, Mirabai Ceiba; Har Har Har Har Gobinday, Sada Sat Kaur; Long Time Sun, Snatam Kaur, Devi Prayer; Craig Prues and Ananda

 

Vi jobbar vidare på vår transformationsresa. I söndags gjorde vi ett pass för att öppna upp hjärtat för möjligheter. Om inte hjärtat är med är det svårt att göra en förändring, oavsett om det gäller en inre eller en yttre förändring. Förankrade i hjärtat, däremot, får alla planer och idéer extra kraft och energi att förverkligas. 

Opportunity and green energy set är ett kraftfullt pass, ett av mina favoriter, med både ansträngande och roliga övningar, och en helt underbar energidusch i slutet. Jag körde fulla tider i söndags, men om du vill göra det hemma kan du halvera tiderna. Börja på en nivå som du orkar med.

Som avslutning gjorde vi samma meditation som förra veckan, den härliga For transformation, med mantrat Wahe guru. Wa betyder evigheten, He betyder thou (“you”) och Guru betyder the Self, självet. Betydelsen kan tänkas som “Du är evigheten”, alltså du och jag och alla är en del av den gudomliga kreativa energin. Den här meditationen stärker vår självbild och hjälper oss att nå fram till vår omgivning och bli förstådda. Du kommer att känna dig energisk och upplyft. För att verkligen bemästra den här meditationen rekommenderas det att göra den i 120 dagar. Börja med 15 minuter, öka sedan successivt till 31 minuter.

Om du vill göra pass och meditationer hemma, kom ihåg:

-Tona in: Ong Namu Guru Dev Namu x3, och tona ut: Sat Nam x3.

-Om du vill korta tiderna på varje rörelse, korta dem lika mycket, till exempel halvera tiden på alla rörelser/meditationen/andningsövningen. Gör aldrig längre än angiven tid.

-Visa respekt för kundalinienergin, den är kraftfull. Gör rörelserna i den ordning som passet visar, lägg inte till något och ta inte bort något.

 

Slutligen ett nytt workshoptips: Jag har ytterligare en härlig workshop med meditation och andning, här på Bara Yoga, nu på lördag, den 16 september. Workshopen är mellan 14 och 17 och den heter Meditation och andning för livskraft och glädje – det kommer att bli en riktigt härlig eftermiddag. Läs mer och anmäl dig här. Hoppas vi ses redan på lördag, alltså!

 

Vi ses på söndag! <3