Kundaliniyoga på Bara Yoga, söndagen den 17 september

Kriya: Detoxification

Meditation: Beaming and Creating your future

Musik: Under passet spelade jag (alla finns på Spotify): Pavan Guru, Gurunam Singh; Humee Hum, Guru Singh; Devi Prayer; Craig Prues and Ananda (vilan); Long Time Sun, Snatam Kaur

 

All transformation sker i mellanrummet mellan det gamla och det nya. Därför måste vi ge förändringen utrymme, alldeles oavsett om den är intern eller extern. 

När vi vill förändra något i våra liv behöver vi vara beredd på att det nya innebär en förändring. Det kanske låter som en märklig självklarhet, men när vi tänker efter kanske det inte är så självklart för oss som vi tror. Ofta vill vi både äta kakan OCH ha den kvar. Vi vill ha en förändring och något nytt – men vågar eller vill inte släppa taget om det gamla, trygga, välbekanta. Men en transformation innebär alltid att vi behöver släppa något gammalt.

Ta en stund att reflektera över vad det är du behöver släppa till förmån för det nya. Vad vill du släppa och varför? Hur ska du släppa det gamla? Behövs det en strategi för det? Har du någon strategi?

På söndagens kundaliniyogapass gjorde vi ett detoxande pass för att hjälpa kroppen och själ att rensa ut allt gammalt, sådant vi inte längre är begagnade av: toxiner, tankar, mönster, och skapa just utrymme. Sedan välkomnade vi återigen det nya och förstärkte vår vision av det nya med hjälp av den ljuvliga meditationen Beaming and creating the future. Rent kosmologiskt fick vi återigen en extra transformationsskjuts av månen, som blir ny på onsdag morgon.

Om du vill göra pass och meditation hemma, kom ihåg:

-Tona in: Ong Namu Guru Dev Namu x3, och tona ut: Sat Nam x3.

-Om du vill korta tiderna på varje rörelse, korta dem lika mycket, till exempel halvera tiden på alla rörelser/meditationen/andningsövningen. Gör aldrig längre än angiven tid.

-Visa respekt för kundalinienergin, den är kraftfull. Gör rörelserna i den ordning som passet visar, lägg inte till något och ta inte bort något.

Mängder av kärlek,

Tia

 

Ps: Jag har utrymme över för ayurvediska hälsokonsultationer med pulsdiagnostik. Efter pulsläsningen får du livsstilsråd, kostråd och rekommendationer om örter att äta/dricka. Här kan du läsa med om hur en ayurvedisk konsultation går till. Maila för att boka en tid! <3