Lotusblomman symboliserar den största av tranformationer, återfödelse. Bilden är lånad från http://mythologian.net/lotus-flower-meaning-symbolism/

Lotusblomman symboliserar den största av tranformationer, återfödelsen. Bilden är lånad från http://mythologian.net/lotus-flower-meaning-symbolism/

Kundaliniyoga på Bara Yoga, söndagen den 5 november

Kriya: For elevation

Meditation: Liberation kriya

Musik: Under passet spelade jag (alla finns på Spotify): Humee Hum, Guru Singh; Tantric Har, Simran Kaur Khalsa; Har Har Mukande, Paramjeet Singh & Kaur; Har Gonibde Mahan He, Guru Dass; Devi Prayer, Craig Pruess & Ananda (under vilan), Long time Sun, Snatam Kaur (uttoningen).

Kriya för elevation är ytterligare ett av mina favoritpass inom kundaliniyogan (det finns som sagt en hel del guldkorn). Passet är riktigt enkelt, men inte alls simpelt. Det jobbar systematiskt igenom hela ryggraden, och hjälper prana att balansera våra chakran. Det är en perfekt uppladdning för att sedan ordentligt kunna integrera energierna av den efterföljande meditationen.

Vi upprepar Liberation kriya från förra söndagen som meditation. Det är en kraftfull meditation som hjälper oss att släppa taget om sådant som vi inte längre behöver. Som jag skrev förra veckan så stöttar den förnyelse, förändring och bidrar att bringa nytt ljus till något, och det passar ju perfekt för våra syften den här hösten.

Den är riktigt utmanande, men det utlovas också kraftfulla effekter av den, framför allt om du gör den 40 dagar i rad. 40 dagar ger en permanent förändring i hjärnan, sägs det och innebär en stor förändring till det bättre i livet, bättre hälsa och mer lycka. Så vad väntar du på? Det är bara att sätta igång. Om du börjar nu har du förändrat ditt liv innan jul. 🙂

Om du vill göra passet hemma, kom ihåg:

-Tona in: Ong Namu Guru Dev Namu x3, och tona ut: Sat Nam x3.

-Om du vill korta tiderna på varje rörelse, korta dem lika mycket, till exempel halvera tiden på alla rörelser/meditationen/andningsövningen. Gör aldrig längre än angiven tid.

-Visa respekt för kundalinienergin, den är kraftfull. Gör rörelserna i den ordning som passet visar, lägg inte till något och ta inte bort något.