Kundaliniyoga på Bara Yoga, söndagen den 3 september

Uppvärmning: Eldandning, Katten/kon, Väderkvarnen, 2 min på varje

Kriya: To master your domain

Meditation: Meditation for transformation

Musik: Under passet spelade jag (alla finns på Spotify): Gobindah Hari, Aykanna; Guru Dev Mata, Sat Purkh; Adi shakti: Bhangra mix, Sada Sat Kaur; Dhan Dhan Ram Das Gur, Snatam Kaur; Sarab Nirantar, Hari Bhajan; Long Time Sun, Snatam Kaur, Devi Prayer; Craig Prues and Ananda

 

På höstterminens tredje pass på vår resa mot transformation jobbade vi bland annat med att ta kontroll över vår egen domän, för att bättre kunna agera från vår innersta önskan och beslutsamhet.

När du kontrollerar din domän så agerar du från din kärna. När det gäller ditt sinne innebär det till exempel beslutsamhet, fokus och disciplin, att du kan hålla fast vid ett projekt som du har valt att dra igång. När det gäller din fysiska kropp innebär det att du kan nära och rena hela kroppen, ända inifrån din kärna och ut till varje kroppsdel, alla vävnader och varenda cell. För att känna att du kan genomföra en förändring behöver du känna att du har koll på dig själv. Den känslan kommer den här kriyan ge dig.

Som avslutning gjorde vi meditationen For transformation med mantrat Wahe guru. Wa betyder evigheten, He betyder thou (”you”) och Guru betyder the Self, självet. Betydelsen kan tänkas som ”Du är evigheten”, alltså du och jag och alla är en del av den gudomliga kreativa energin. Den här meditationen stärker vår självbild och hjälper oss att nå fram till vår omgivning och bli förstådda. Du kommer att känna dig energisk och upplyft. För att verkligen bemästra den här meditationen rekommenderas det att göra den i 120 dagar. Börja med 15 minuter, öka sedan successivt till 31 minuter.

Om du börjar känna motstånd mot förändringen kan det har med rädsla att göra. Det ÄR otäckt med transformation, vi vet ju ofta vad vi har men inte alls vad vi kan få. För att återvända till lugn beslutsamhet kan det hjälpa att lyssna på Dhan Dhan Ram Das Guru med exempelvis Snatam Kaur, finns på Spotify.

Varmt lycka till med denna veckas pass!

Slutligen ett litet tips: Om du är nyfiken på att fördjupa dig i Kundaliniyogan och dess tekniker så har jag en härlig workshop med meditation och andning, på yogastudion Atmajyoti nästa lördag, den 9 september. Workshopen är mellan 14.30 och 17.30 och den heter Meditation och andning för självkärlek och trygghet. Läs mer och anmäl dig här. Hoppas vi ses redan på lördag, alltså!

Med värme,

Tia