Foto: Camilla Lindqvist

Foto: Camilla Lindqvist

Kundaliniyoga på Bara Yoga, söndagen den 20 augusti

Kriya: For keep up spirit (radiant body)

Meditation: Beaming and creating the future

Musik: Under passet spelade jag (alla finns på Spotify): Guru Dev Mata, Sat Purkh; Guru Deva, Krishan; Hari Om, Prajna Vieiva; Gurumukh Rom Rom, Bhai Hari; Singh Ragi; Dhan Dhan Ram Das Gur, Snatam Kaur; Devi Prayer, Craig Pruess & Ananda

Äntligen dags för terminens första kundailniyogaklass – dessutom på en mycket speciell dag rent astrologiskt. Måndagen 21 augusti är det nämligen både nymåne och månförmörkelse, och energierna var förstås med oss redan på kvällen den 20e!

Nymånen boostar i sig energier för förändring, och nu blir den dessutom kraftigt förstärkt av förmörkelsen. De närmaste månaderna, enligt vissa astrologer ända fram till nästa solförmörkelse om sex månader, är det föränderliga energier som råder. Dessutom är 2017 enligt astrologin ett år för transformation. Så vad passar bättre än att ha temat transformation för höstens klasser?

I höst kommer vi alltså att göra en resa tillsammans. Jag kommer att välja pass och meditationer som på ett eller annat sätt bidrar till att vi utvecklas som människa och mognar utifrån den plats vi själv befinner oss på. Om det är mindre stress vi behöver kommer vi att bli stärkta i det, om vi behöver ge oss själva lite mer kärlek får vi kraft till det, och är det en andlig upplevelse vi söker så får vi guidning till det. 

Både pass och meditationer kan återkomma då och då under hösten – effekten blir starkare när vi vet hur vi ska göra övningarna.

För gärna dagbok under hösten om hur du mår, vad du känner och hur saker förändras under hösten. Skriv ner din intention/transformation och återkoppla till den ofta. Bra stunder för att ”programmera” sinnet med önskningar är precis innan vi ska somna och precis när vi har vaknat. Upprepa gärna intentionen tyst för dig själv vid dessa tillfällen.

Terminens första pass, For keep up spirit, ger mod och kraft. Den första meditationen är en av de kraftfullaste som finns för transformation. Meditationen handlar om att nollställa och rensa sinnet så att du sedan kan ladda det med de kvaliteter du behöver just nu i livet för att vara tillfreds och kunna utvecklas vidare.

För att förstärka effekten av passen kan du gärna göra dem hemma under veckan mellan klasserna. Kom bara ihåg:

-Glöm inte att tona in: Ong Namu Guru Dev Namu x3, och tona ut: Sat Nam x3.

-Om du vill korta tiderna på varje rörelse, korta dem lika mycket, till exempel halvera tiden på alla rörelser/meditationen/andningsövningen. Gör aldrig längre än angiven tid.

-Visa respekt för kundalinienergin, den är kraftfull. Gör rörelserna i den ordning som passet visar, lägg inte till något och ta inte bort något.

 

Varmt lycka till med din transformation och vi ses nästa söndag!

Tia