2014 var ett fantastiskt år för mig personligen. Det känns nästan förmätet att förvänta mig mer av 2015. Men så är det, jag vill ha mer. Jag vill skriva fler böcker, resa mer, lära mig mer, yoga mer, njuta mer, ge mer … 

Det är få år i mitt liv som har varit så roliga, utmanande och utvecklande som 2014. Jag började undervisa i yoga, arrangerade en yogaresa tillsammans med härliga Maria Leijonhielm, skrev klar två böcker, Yogadagboken och Yoga & Jogga, och förstås Mindful eating – Slut fred med kroppen och maten, som jag hjälpte människoänglarna Anna Wikfalk och Veronika Ryd att skriva. Jag gick också två yogalärarkurser, en kurs i Ayurvedisk läkekonst och matlagning, och en kurs i buddhistisk meditation.

Jag gick ner i arbetstid på min publishertjänst för att hinna och orka med alla dessa roliga och givande sidoprojekt. Och även om jag vissa veckor hade så mycket att göra att det nästan blev fånigt så var jag i grunden så lycklig. Lycklig över att göra saker som kändes ända in i hjärtat. Vilket underbart år!

Nu vill jag förstås inte att 2015 ska bli sämre, och jag har redan lagt grunden. Mest spännande är nog att jag ska gå ytterligare en yogalärarutbildning, Yogahusets Kundaliniyogalärarutbildning. Det kommer att bli fantastiskt. Jag har provat Kundaliniyoga några gånger och är helt förälskad av denna form av yoga, som är så olik de andra som jag är utbildad i. Inom Kundaliniyogan är fokus framför allt på de mentala och andliga delarna av yogan, det ingår mantran och meditation i passen. Varje pass har ett terapeutiskt syfte, så som att öppna upp inför något nytt, att skjutsa på ämnesomsättningen eller bli piggare. Kundaliniyogan kommer att bli ett perfekt komplement till de mer fysiska yogaformerna som jag undervisar i ashtanga, hatha och yin! Utbildningen startar i januari och löper under ett år.

Jag och Maria planerar också ytterligare en Yoga & Vandra-resa till Arconsat. Det var en helt ljuvlig vecka 2014, och det finns ingen anledning att tro att årets resa blir något annat! Underbar mat, vidunderliga omgivningar, härlig vandring och skön yoga. Det blir inte bättre än så!

Yoga & Jogga är lämnad till förläggaren och nu börjar arbetet med att korra, formge, trycka och att få ut boken. Det är ett roligt arbete, och jag och min medförfattare Jenny kommer att dyka upp både här och där i olika sammanhang för att marknadsföra boken. Och kanske, kanske börjar jag på en ny bok. Om rätt idé dyker upp och förläggaren nappar, så … Det vore roligt!

Jag hoppas också att jag kommer in på någon av de volontäruppdrag som jag har sökt. Jag har sökt ett på en ateljé som Stadsmissionen har i Sätra, och ett på något av Stadsmissionens boenden i stan. Jag håller tummarna!

Ja, som det ser ut så kommer jag inte hinna jobba heltid i år heller. 🙂

Till sist vill jag en sak till 2015. Jag vill njuta mer. Det är dessvärre inte någon av mina styrkor, jag vill hellre skynda vidare till nästa projekt än att vila på mina lagrar. 2015 ska bli året då jag gör saker riktigt långsamt – och njuter av dem.

 

Vad vill du ha ut av ditt 2015?