Det roligaste av allt är att göra en juice på övervägande ledsna frukter och grönsaker och bli så positivt överraskad av smaken att jag febrilt försöker minnas vad jag faktiskt hade i den. Det hände i dag, jag fick en riktig superfoodjuice-suprise!

Jag får Ekolådan på torsdagar och hur duktig vi än är på att äta frukt och grönt här hemma så är det alltid någon som hinner bli lite ledsen. Jag tycker verkligen inte om att slänga mat, så onsdag och torsdag är stora juicardagar här hemma.

2017-02-02-12-50-44Den enda regeln jag har när jag väljer frukt och grönsaker är att de ska vara hyfsat lika i färg (det ser så oaptitligt ut med brungröna juicer och smoothies), och att det är något syrligt eller surt moment i, typ äpplen, lime eller citron. Om det inte finns tillräckligt med ledsna ingredienser tar jag förstås av de pigga och glada också. Det måste ju bli gott! 🙂

I dag fick jag ur kylen fram fyra lite mjuka vita betor (samma som röda, fast vita och mildare), en dito palsternacka, tre små trötta morötter och en halv pigg squash. Ur fruktskålen tog jag två torkande lime, fem väldigt mogna mandariner, ett friskt grönt äpple och två apelsiner. Jag var lite orolig över att palsternackan skulle smaka för mycket, men den drunkade i alla härliga citrusfrukter.

Det blev en sötsyrlig och alldeles ljuvlig god gul-orange juice. Eftersom smaken påminde lite om superfoodet bipollen så boostade jag med en knapp matsked av det också.

Supergott och supernyttigt. Och en härlig känsla att dricka upp det ledsna i stället för att några dagar senare tvingas slänga det i matåtervinningen!

PS: Det här receptet är inte med i Boosta din hälsa med naturens superfoods. Där finns det i stället 51 andra recept med mat, juicer och smoothies spetsade med superfoods, varav tre med bipollen.