Hälsorådgivningen är över, örterna är inköpta och du har börjat med de rekommenderade rutinerna. Det är nu det riktiga arbetet för hälsobalans börjar. Här är mina bästa råd till hud du lyckas med din hälsosatsning!

Det viktigaste för att lyckas komma tillrätta med din obalans är att du bestämmer dig för att göra något åt den.

Alldeles oavsett hur din obalans ser ut, vad den handlar om och hur lång vägen tillbaka kan vara är det avgörande att du bestämmer dig för att göra något för att vända utvecklingen. Utan det beslutet kommer du att vackla och kanske helt släppa taget om alla åtgärder den dag du möter motstånd eller blir uttråkad. Fatta beslutet att göra det du kan för att nå bättre hälsa – och håll fast vid det.

En annan viktig del för att lyckas är att du väljer en enda metod/inriktning/lära.

Mitt hjärta hör som bekant till ayurveda, men det finns många andra läror som kan hjälpa och har hjälpt människor till balans och hälsa. Oavsett vilken du väljer – håll fast vid en. Blanda inte! Det är inte ovanligt att hälsoläror har motsatta teorier om vad som är bra och inte, och utan den helhet som de ingår i kan det bli helt galet. Om du har börjat gå till en expert på kinesisk medicin – ge den läran en ärlig chans. Blanda inte in även ayurveda och homeopati. Och samma med ayurveda förstås. Om du har varit hos en hälsorådgivare och fått råd och rekommendationer – följ dem.

Uthållighet är ytterligare en pusselbit.

Ge din hälsobalans tid att etablera sig i kropp och sinne. Ofta har vi byggt på vår ohälsa under många år, men förväntar oss ändå att läkning ska gå så snabbt. Om ”inget hänt” på två-tre veckor tappar vi tålamodet, drar slutsatsen att det inte funkar och börjar släppa taget om rekommendationerna. Håll ut, är mitt bästa råd. Ge dig själv och rekommendationerna åtminstone tre månader att sätta sig och börja skapa en förändring. Om inget hänt efter tre månader av aktivt balanserande kan du börja fundera på att byta strategi/lära.

Det sista rådet är att tro på det du gör.

Trons kraft är stark, det är bara att titta på placeboeffekten. I vissa tester av läkemedel har jag läst att placeboeffekten haft större framgång än själva medicinen som testas. Det är alltså fint att tro på och lita på de hälsoåtgärder du gör, det kommer att ge dem ännu större kraft och effekt. Med största sannolikhet funkar de ändå, men med din tro på sin sida får de än större effekt!

Jag önskar dig all lycka på vägen till hälsa och välmående – det är du och världen värd! <3

All kärlek,

Tia