Foto: Donna Mårtensson

Kristaller är en del av den ayurvediska hälsoläran. De vackra stenarna består av olika energivibrationer med helande egenskaper. Så här hittar du balans med kristaller!

Jag har precis tagit in fyra olika kit med kristaller i min webbutik, via ett samarbete med superdonnan Donna Mårtensson på Heal Space. Jag är så glad att kunna erbjuda dessa kit med kristaller som Donna själv har valt ut. Dels är kristaller ju så vackra att se på, de har också kraftfullt läkande egenskaper.

I webbutiken hittar du tre kit för att boosta olika aspekter i ditt liv: kärlek till dig själv och andra, överflöd/välstånd, inre och yttre kommunikation, samt ett ”nybörjarkit” för dig som inte har använt kristaller så mycket tidigare. Alla kit består av fem noggrant utvalda kristaller som med sin inneboende energi gynnar den aspekt som du vill förstärka.

Se alla kit, läs mer om de kristaller de innehåller och deras olika effekter här.

Kristaller är ett mineral som skapas helt naturligt djupt inne i jordens inre. Kristaller har i tusentals år använts i utvecklande och läkande syften. Även inom ayurveda används kristaller för sina läkande energier.

Kristaller avger men drar också till sig energi. De aktiverar energicenter, så kallade chakras, i kroppen. Du kan boosta dig med de helande egenskaperna genom att bära kristallerna på dig eller lägga dem i vatten över natten och sedan dricka vattnet på morgonen.   

För att kristallernas energier ska fungera som bäst behöver du rena dem och sedan sätta en intention.

Så här renar du dina kristaller

Kristallerna bär mycket åt oss, energimässigt. Därför är det sed att rena dem, först när du får hem dem och sen då och då när de används.

Att rena en kristall kan göras på många sätt, här är de vanligaste:

  • Rena med rök från en Palo Santosticka ( håll kristallen över röken, låt den slingra sig runt stenen)
  • Låta dem bada i ljuset från fullmånen (på ett fat utomhus eller på fönsterblecket)
  • Gräv ner dem i jorden ett dygn (glöm inte märka ut vart du grävt ner dem ;))

Sätt intentioner för dina kristaller

För att kristallen ska ”få sitt uppdrag” behöver du tala om det för den, sätta din intention i den. Intentionen är den energi som kristallen får, du kan betrakta det som en slags programmering. 

Välj en plats där du vill sitta eller stå, gärna en plats där du känner dig trygg och får vara ifred en liten stund. Lägg gärna händerna över hjärtat för att få kontakt med dig själv, och slut dina ögon. Bjud in ett andetag, håll en liten stund och landas sen ut.

Ställ sedan följande frågor till dig själv, en i taget, i lugn och ro.

Hur mår jag just nu? 

Vad behöver jag släppa taget om? 

Vad önskar jag mig mer av? 

Vad önskar jag att alla varelser på jorden hade mer av?

Skriv gärna ner på ett papper om du vill ha det stödet, eller låt svaren formuleras inom dig, och välj sedan den kristall du dras till i stunden eller den du vet har den egenskap som kultiverar det du precis formulerat.

Håll kristallen eller kristallerna i handen, och börja låt tankarna få kontakt med dem. Be den sen hjälpa dig med svaren på frågorna, till exempel ”Hjälp mig se mer tecken på andras kärlek gentemot mig” eller ”Jag önskar få stöd i rätt riktning när det gäller min relation”.

Bara du kan känna vad kristallen ska göra för dig, det enda den inte kan göra är att bära negativt formulerade önskningar. 

Du ber kristallen vara ditt stöd, din påminnelse. När du är klar, se till att bära den nära kroppen hela tiden, lägg den på skrivbordet på jobbet eller bär den i bh’n om formen passar! Håll den i handen så ofta du kan, och påminn den om intentionen. 

Det är en fin ritual att sätta intentioner vid Nymåne och inventera utfallet vid Fullmåne, men det är helt upp till dig hur länge du använder en sten. Tappar du bort den, går den sönder- då är ni klara med varandra och det är dags välja en ny sten för dina intentioner.

Kom ihåg att en kristall inte kan ersätta sedvanlig sjukvård.

Du hittar de fyra kristallkiten här i webbutiken!

Varmt lycka till med dina vackra stenar!

Tia och Donna <3