Vad meditation egentligen är, hur ofta man behöver meditera för att få effekt (och hur lång tid) – och hur man kommer igång. I det nionde avsnittet av podden Ayurvediskt intervjuar jag Johan Ljungsberg, grundare av Skandinaviska ayurvedaakademin, och vi pratar om meditation och återhämtning! 

 

 

Johan Ljungsberg är alltså grundare av utbildnings- och kurscentret Skandinaviska Ayurveda-akademin i Helenelund. Han är också min lärare i ayurveda, tillsammans med Vinay, Swetal och Jinal Vora.

Johan har hållit på med yoga och meditation sedan 70-talet och lär också ut meditation på Ayurveda-akademin, närmare bestämt meditationstekniken Source, en fantastisk teknik som jag lärde mig av Johan för ett år sedan och sedan dess har haft stor glädje av.

Johan och jag pratar om vad meditation egentligen är, och vad det är bra för. Johan kommer med en mängd bra tips: hur man kan komma igång att meditera, hur man kan hantera de känslor som ofta dyker upp när man sätter sig.

Vi pratar om hur meditation påverkar nervsystemet, sinnet och kroppen och hur länge man egentligen behöver sitta i meditation för att få effekt. Vi pratar också om det mer andliga perspektivet av meditation, att det ger oss tillträde till något Johan kallar för livsidan, som alltså inte är den materiella världen. 

Johan berättar också vad meditation har gett honom och hur mycket han själv mediterar. Ayurveda-akademins hemsida kan du kolla när nästa kurstillfälle i Source är.

Den superfina vinjettmusiken kommer fortfarande ifrån www.purple-planet.com.

Jag har också försökt fixa med ljudet och hoppas nu innerligt att det går att höra. Jag lyssnade själv på tunnelbanan och tyckte att det var skillnad från tidigare avsnitt.

Jag önskar dig en fin lyssning!

 

Stay loved & blessed!

Tia

PS: Vill du ha mer ayurveda i din vardag? Beställ min 12-veckors mailkurs Börja din ayurvedaresa här. Där får du pepp, råd och stöd att steg för steg ta in ayurveda i livet. Vinterns kurs börjar 3 januari. Beställ innan 1 januari får får du ALLA 12 VECKORNA FÖR 250! Swisha 250 kr till 123 194 8801, skriv BÖRJA i meddelande så är du med (ord pris 350 kr)!