Här är det andra avsnittet av podden Ayurvediskt! I dag handlar det om vata dosha. Vata är vår huvuddosha och en angelägenhet för oss alla att ta hand om och hålla i balans. Här får du veta varför – och hur!

I dagens avsnitt pratar jag om vata dosha, som ju är vår viktigaste dosha. Ingen dosha kommer ur balans så lätt som vata, och vata påverkar också de andra doshorna. Bra för alla att hålla koll på.

Jag berättar hur doshorna är uppbyggda, var de får sina unika kvaliteter ifrån, vilka delar av kropp och sinne just vata styr över , vilka funktioner som är vatas, och hur en person som har vataobalans mår (inget vidare alls …).

Jag pratar också en del om vad som är viktigt att göra för att hålla vår vata i balans, både vad gäller kost och livsstil.

Jag sitter i det här avsnittet helt själv med min mikrofon, och om det var en utmaning att börja göra intervjuer till podden så kan ni ju tänka er hur det här kändes … Helt tokigt, faktiskt. Men efter några försök fick jag till det! 🙂

En sak som jag hörde när jag lyssnade igenom det färdigredigerade avsnittet var att jag när jag skulle räkna upp de fem elementen bara räknade upp fyra! 😀 Pittas element eld ramlade tydligen bort ur huvudet. Men då vet ni det nu. Elementen är fem:

Rymd, luft, ELD, vatten, jord.

Jag hoppas att du tycker om avsnittet och att någon ny polett kanske trillar ner när det kommer till hur du kan ta som bäst hand om dig själv. Du får hemskt gärna kommentera och berätta. Eller maila!

All kärlek,

Tia

PS: De fina bilderna i collaget som förstås ska symbolisera vata kommer från (övre raden från vänster): Instagram @vataproblems och Unsplash: Ray Hennessy, Cesar Couto och Dawid Sawila. Tusen tack till er alla! <3 Thank you for beautiful photos!

Relaterad läsning: