I avsnitt 5 av podden Ayurvediskt handlar det om ayurveda och ledarskap. Eva Forsberg Schinkler, ayurvedisk expert och ledarskapscoach, berättar vad som driver och motiverar doshorna på jobbet – och hur kan vi undvika att bli utbrända.

Det här avsnittet av Ayurvediskt handlar alltså om hur vi kan använda oss av ayurveda på jobbet, som ett ledarskapsverktyg. Jag intervjuar Eva Forsberg Schinkler, grundare av Schinkler life & business management, som delar med sig av sina djupa kunskaper om ayurveda. Bland annat får vi veta vad som motiverar de tre doshorna, doshornas respektive styrkor – och deras fallgropar.

Eva berättar om det vanligaste problemet hon stöter på på arbetsplatser, och hur ayurveda och kunskap om den tusentals år gamla hälsoläran kan hjälpa oss att undvika att bli utbrända.

Eva Forsberg Schinkler är utbildad bland annat inom ledarskap, ayurveda (både i Indien och USA) och folkhälsovetenskap. Hon har också skrivit böckerna Livskraft i vardagen – med inspiration av ayurveda och The art of eating – eller konsten att äta med inspiration av ayurveda (som hon ger ut på samma förlag som mina böcker; Bladh by Bladh).

Den superfina vinjettmusiken kommer från www.purple-planet.com

Om du inte vet vilken dosha som dominerar dig eller är ur balans kan du beställa mitt utökade doshatest kostnadsfritt genom att maila tia@ayurvediskt.com.

Vad tycker du om avsnittet? Känner du igen dig i beskrivningen av doshorna på jobbet? Kommentera gärna och berätta! <3

Jag önskar dig en god lyssning! <3

Tia

Relaterade inslag: