Sista veckan i juli är här och i helgen åker jag till Frankrike för min och Maria Leijonhielms Yoga & Vandra-vecka. Jag har packat ur badkläderna och fyller i stället resväskan med block, filtar och bälten, provyogar pass och planerar meditationer. Det kommer att bli en alldeles ljuvlig vecka!

IMG_4353

Provyogade ett av passen till Frankrike-resan i morse. Härligt!

 

Jag som älskar att resa har haft en helt makalös sommar. I juni åkte vi till Kalifornien för att hämta hem Stora S, som har gått ett år i skola där. Sedan var vi på Zanzibar, vi brukar åka dit en gång per år just eftersom vi har familj där. Och nu bär det av till Frankrike för yoga och vandring i underbara bergsmassivet, och byarna däromkring från Medeltiden. Tre så helt olika destinationer, alla fantastiska på sitt sätt. Det har verkligen slagit mig i sommar: Vår värld är så vacker! Kalifornien tog andan ur mig med sina gyllene kullar, berg och gigantiska hav. Highway 1 längs Stilla Havet mellan San Fransisco och Los Angeles var fantastisk! Zanzibar är magiskt med sitt glittrande turkosa hav, vita stränder och den tusen och en natt-inspirerade gamla stadsdelen Stone Town. För att inte tala om Franska Centralmassivet, med sina frodiga berg och kullar … Jag är så tacksam för allt det vackra!

IMG_4304

Soluppgång i Jambiani på Zanzibars östkust.

 

Förra året var det första året som jag och Maria ordnade den här Yoga & Vandra-resan och den var härlig. Det var ett så fint, om än litet, gäng om fyra kvinnor som yogade och vandrade, åt gott och umgicks. I år blir det lite nytt. Dels är det dubbelt så många deltagare, vilket också blir härligt. En lite större grupp ger bra dynamik, starkare upplevelse av yogan och ännu fler att lära känna. Jag har också ändrat lite på yogan. Eftersom jag nu ägnar mig mycket åt Kundaliniyoga så väcker vi dagen med mjuka och energigivande Kundaliniyogapass. På eftermiddagarna sträcker vi ut och stärker musklerna med lite Hatha innan vi låter kropp och sinne återhämta sig efter dagen med lite Yin. Under dagarna mellan passen blir det rogivande vandringar i bergen. Hänförande utsikter, frodig natur och gammal kultur. Vi kommer alla att komma hem tankade på ny energi, med starka, glada kroppar och större ro i sinnet.

En annan skillnad jämfört med förra året är att jag inte kommer att vara med på alla vandringar. Hur gärna jag än vill behöver jag prioritera lite i år. Jag kommer alltså i stället för att vandra ägna några dagar åt att skriva på min nya bok, som jag ju har deadline på i september. Jag vill inte bli sen! Jag kunde som tur var skriva en del på Zanzibar också, och har ungefär halva boken klar, och september kryper sakta men säkert närmare …

Nu ska jag fortsätta packa. Jag önskar er alla en ljuvlig sista vecka på juli!

Sat Nam