I dag njuter jag av första dagen på mitt nya arbetsliv. Ett arbetsliv som är lite mer likt min dröm om hur jag skulle vilja leva och jobba. Det är overkligt roligt! 

I stället för buss 153 till Fridhemsplan och sedan blå linje mot Sumpan fortsatte jag i dag till Upplandsgatan med 4an. Jag har hyrt in mig hos urtrevliga Åsa, Jenny och Jessica på designbyrån Kate  två dagar per vecka – de dagar då jag inte kommer att sitta på Coop eller Riddarholmen (där Mer Smaks redaktion sitter).

Jag har nämligen gått ner i arbetstid på Coop, till 60 procent, för att hinna göra alla andra saker som jag tycker är så roliga: hålla yogaklasser, skriva artiklar och framför allt skriva de två böcker som jag har kontrakt på.

För mig är det här en dröm. Jag får fortsätta att jobba som publisher för den bästa mattidningen i landet, samtidigt som jag får gott om tid att utveckla mina andra intressen.  Jag slipper stressa för att hinna göra allt jag vill, jag slipper bli frustrerad och olycklig över att tvingas göra samma (administrativa) saker hela dagarna, och får tid att vara kreativ och komma på nya projekt, gå på kurser och leva.

Argumentet mot att gå ner i arbetstid (eller våga bli egen) brukar vara ekonomin. Och visst, jag oroade mig mycket för att jag inte skulle kunna dra in nog med pengar till mig själv och barnen. Det blir ganska många tusenlappar mindre varje månad. Men det löser sig. Den frihet, lust och skaparglädje som den här lösningen ger ovärderlig. Jag blir så olycklig av att sitta på samma ställe och göra samma sak hela dagarna, och det i sin tur går ut över familjen.

Jag mår bäst av att dra igång och köra lite olika, roliga projekt. Och äntligen har jag sett till att skapa mig en möjlighet att göra just det! Jag är djupt tacksam för stöd från min chef, som godkänner att jag arbetar deltid, och för mina timmar hos min livscoach Cecilia – hon förändrar liv!