Bokprojekten är i full rullning, i morse var det dags för författarbilder till säljmaterialet. Och ja, det kändes faktiskt helt ok att bli plåtad i trikåer. Men egentligen borde jag kanske sätta mig och skriva lite …

Jag har ju två bokprojekt som jag jobbar med här under hösten, för förlaget Bladh by Bladh. Den ena ska lämnas i mitten av oktober och den andra i mitten av december. Det här är oerhört spännande eftersom jag inte är helt van med så här långa deadlines, dagspressjournalist som jag ursprungligen är (dessutom otålig Pitta-Vata-konstitution som jag har lärt mig under den kurs i Ayurvedisk läkekonst och matlagning som jag också går nu).

Den som ska lämnas i oktober är nästan klar, det är inte så jättemycket text i den, så den känns under kontroll. Men den andra … Hur lägger man upp jobbet när man har måndagar och onsdagar under fyra månader på sig? Det bär mig emot så enormt mycket att räkna ut hur mycket jag borde skriva varje dag eller vecka och sedan göra det, jag kan bara inte jobba så, som en maskin. I stället fortsätter jag att skriva på känsla och lust och hoppas att det ska leda till att boken blir klar i tid (bli inte orolig, Annika, jag LOVAR att den blir klar i tid!). Tur att jag har författarhjälp av superkompetenta och fantastiska Jenny Sunding!

Det här med att skriva böcker innebär ju andra inslag också. Bland annat fotograferingar. I morse fick jag användning för både dotterns concealer och Jennys puder när det var dags för foto till säljmaterialet för båda böckerna. Det var bara att glida i träningskläderna, pudra på och le. Och le och le.  Underbart att träffa bästa fotografen Johan Marklund igen. Honom anställde jag först på Dagens Media för en herrans massa år sedan. Plockade sedan in honom på Blossom Magazine när vi startade den. Och det var inte så svårt att välja honom till de här bokprojekten heller. Han är fantastisk! Dessutom en riktigt Norrländskt trulig raring. Puss på dig!

Fina foto-Johan!

Fina foto-Johan!

Glada och pigga!

Glada och pigga!