Sofias änglar: Peter, Leena, Malin, Felicia och jag.
Sofias änglar: Peter, Leena, Malin, Felicia och jag.

Diplomerad yogaängel. Det är inte alla som kan kalla sig det. Men efter de 390 timmarnas yogalärarutbildning tillsammans med Sofia Norén på Atmajyoti så är vi nog det.

Visst har jag och mina fina änglakollegor Malin, Felicia, Leena och Peter fått lära oss allt det där som förväntas av en yogalärarutbildning, men under Sofias ledning har det blivit så mycket mer. Vi har fått lära oss asanas – och vikten av att känna in våra (och alla andras) unika kroppar. Yogafilosofi – och allas vår rätt att vara autentiska. Yogahistoria – och möjligheten att modernisera, göra yogan till vår egen.  Andlighet var ingen delkurs i utbildningen men halkade med ändå: Vi är alla ett, en del av varandra, och vi har allt i våra hjärtan. Kärlek är svaret på alla frågor. Kan vara en utmaning att leva upp till i alla situationer, men är en underbar strävan. Yoga handlar om att vara, inte göra.

Att undervisas av en yogini som lever yoga är ett privilegium.

Yogan har under de här månaderna blivit en så stor och viktig del av mitt liv. Jag har lite svårt att se hur mitt liv var innan. Jag är så tacksam över att jag hittade just den här utbildningen, med Sofia, övertygad om att den är en fantastiskt start på den här resan. För så är det. Det här är bara början på en lång, härlig resa.

Tack.

Namasté