Sånt här älskar jag – produkter som är bra för oss människor, för vår miljö, och som gör gott för människor som i nöd. Om du inte redan har bytt din plasttandborste mot en Humble Brush i bambu så gör det!

 

Jag är verkligen inget fan av plast. Det är en läskig produkt som ofta sprider gifter omkring sig, och som dessutom tar hundratals år att bryta ner. Våra hav översvämmas av plast – se den här läskiga filmen från Medelhavet, som Greenpeace har tagit fram! Jag har därför i många år försökt undvika plast. Men tandborstar har jag liksom inte kommit runt. Jag har varit inne på de där som man byter borsthuvudet på i stället för att byt10891921_418494744970435_8310440798447994011_na hela borsten, och det är ju bättre för miljön, men jag står ju fortfarande där två gånger om dagen med plasten i munnen. Därav min lycka när jag häromdagen hittade Humble Brush i en ekobutik på Söder! Tillverkad i pandasäker bambu, med strån av komposterbar nylon. Hållbara och dessutom snygga.

Företaget bakom bambutandborsten tycks vara ganska nytt, de är lite hemliga på sin hemsida. De berättar att de för varje såld tandborste skänker en eller medel motsvarande en till människor i nöd runt om i världen, men jag hade så gärna läst mer om vilka de är, och var i världen de verkar! Däremot är de ganska aktiva på Facebook, följ dem gärna där!

Och framför allt – köp en borste! De går att beställa på deras hemsida.

 

Bilden har jag lånat från Humble  Brushs FB. Min blev så dålig, och nu har jag använt borsten … :-/