ama - slaggprodukter

 

Känner du igen dig i de flesta av doshornas obalanser? Känner du dig trött, tung och illamående? Har du gått upp i vikt på senaste tiden? Det kan vara ama som är orsaken. Här är 12 symptom på ama – slaggprodukter!

 

Ama är en blockerande, klibbig substans som skapas när vårt matsmältningssystem inte kan smälta maten ordentligt. Ama börjar bildas i matsmältningssystemet och tar sig sedan ut i blodet via blodkärlen och sätter sig där vi har konstitutionella eller nedärvda svagheter och kan leda till sjukdom. Det bästa är därför att hjälpa kroppen att rena ama som gett symptom likt de här nedanför.

Det kan vara knepigt att veta om man har ama. Ama ger till en början ganska diffusa symptom som är svåra att definiera. Här nedan listar jag några symptom som kan vara bra att hålla koll på. Observera att det inte är säkert att du har ama om du upplever ett eller ett part av symptomen ibland. Om du däremot upplever att du ofta har flera av dem kan det vara värt att detoxa eller kolla upp.

 

Här är symptom på ama – slaggprodukter:
Du har en tung och slö känsla i kroppen
Du har en blockerad känsla i magen, huvudet och/eller sinnet
Du får gaser och svullen mage efter att du har ätit
Du har problem med korttidsminnet
Du blir ofta förkyld och drar på dig liknande infektioner
Du mår ofta lite illa
Du upplever stelhet i kroppen
Du känner dig trött och utmattad utan egentlig anledning
Du har domningar i kroppsdelar
Du känner dig då och då yr
Du har dragit på dig övervikt
Du känner dig nedstämd

 

Som sagt, om bara ett av symptomen dyker upp ibland så behöver det inte handla om ama. Det är om du har flera av symptomen, de är återkommande och svåra att få bukt med som det kan vara läge att ta till lite mer kraftfulla åtgärder.

Du kan detoxa på egen hand, du hittar flera detoxprogram här i bloggen, sök på ordet ”detox”, men om du upplever omfattande hälsoproblem så rekommenderar jag att du besöker en ayurvedisk hälsorådgivare som kan hjälpa dig att rensa djupare under kontrollerade former.

Om du bor i Stockholmsområdet eller har möjlighet att ta dig hit så är du varmt välkommen till mig. Du bokar via Boka direkt. Annars rekommenderar jag att du googlar på hälsorådgivare där du bor eller i grannstäderna.

Varmt lycka till, kära du!

Tia

PS: Vill du kolla vilka obalanser du har just nu? Beställ mitt kostnadsfria doshatest där en del specifikt handlar om obalanser. Maila!

 

 

Relaterad läsning och lyssning:

Recept för att slippa sötsug och småätande!

 

10 tips för en balanserad vikt med ayurveda

 

Podd: Maten som medicin – intervju med Swetal Vora